Westminster Abbey.jpg

Biografi

Edwin Kwong är Melbournes mest aktive yngre konsertorganist. Han påbörjade pianostudier i fyraårsåldern, men kom att möta orgeln först vid fjorton års ålder. Han kombinerar för tillfället en karriär som organist, med över 85 konserter i ryggen de senaste fem åren, med fulltids studier i hälsovetenskap. Han har en bachelorexamen i biomedicin och studerar nu på mastersprogrammet i folkhälsovetenskap vid Melbournes universitet, under den gångna hösten på utbyte vid Lunds universitet. Edwin studerar orgelspel för den välkände virtuosen Thomas Heywood och har deltagit i mästerklasser med bl.a. Kevin Bowyer, David Goode, Stefan Kießling, Timothy Noon, Ben Sheen, Johann Vexo och John Wells.

Edwin var organ scholar i Haileybury College 2012 och 2013, samt den första studenten att ha den typen av position för Queen’s College vid Melbournes universitet 2014. I Australien spelar han ofta vid olika typer av konsertlokaler, runtom i Melbourne samt i hela delstaten Victoria. Internationellt har han särskilt konserterat i Nya Zeeland, men har också mött publik i Storbritannien och Frankrike.

Ett särskilt intresse för nutida musik kännetecknar Edwins musikerskap och han har uruppfört verk av kompositörer från Frankrike, Island, Italien, Lettland, Norge, Nya Zeeland, Sydafrika och USA. Han har medverkat i tre CD-produktioner ur vilka spår har spelats i radio i Australien och Nya Zeeland.

översatt av Robert Bennesh